luni, 1 noiembrie 2010

Filme romanesti vechi si noi de top




Filme romanesti vechi si noi de top

Cu toate ca in ultima vreme filmele romanesti vechi sau noi nu mai sunt cautate aproape deloc, am decis sa postez cateva nume de filme romanesti de top care merita vazute. Toata lumea este interesata in mare majoritate de filmele americane, desi nici filmele romanesti nu sunt foarte rele.

Am facut un top 5 filme romanesti bune, din pacate majoritatea sunt filme romanesti noi asadar nu veti avea ocazia sa vedeti filme romanesti din anii '70. Consider ca avem ceva mai bun de oferit decat telenovele romanesti, sa speram ca si altii vor stii sa aprecieze macar unele din filmele romanesti.

Asadar, cele mai bune filme romanesti doar aici, intr-un mic Top 5 filme de actiune romanesti care merita vazute:

1. Eu cand vreau sa fluier, fluier (2010)
(Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film)

2. 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007)
(Premiul Palme d'Or la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes)

3. Orient Express (2004)

4. Moartea domnului Lazarescu (2005)

5. Liceenii (1987)

Sunt curioasa ce parere aveti despre aceste filme din top-ul facut de mine. V-au placut sau le-ati considerat o pierdere de timp ? Daca ati vizionat si alte filme romanesti noi sau vechi care nu sunt trecute in lista de mai sus si v-au impresionat, va rog sa le treceti printr-un comentariu. Vizionare placuta!







Articole similare:




2 comentarii:

  1. Filantropica este un alt film care mi-a placut. Cat despre filmele americane, din pacate sunt cele mai comercializate. Avem mult mai multe de invatat din filmele englezesti, frantuzesti, europene in general. Si sa nu ne limitam la ce putem vedea la cinematograf sau la filmele noi, cele clasice ne imbogatesc cultura intr-un mod in care cele noi nu au cum sa o mai faca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere