joi, 28 ianuarie 2010

Ce trebuie sa faci la un interviu - Reguli si sfaturi pentru interviul de angajare




Ce trebuie sa faci la un interviu - Reguli si sfaturi pentru interviul de angajare, toate aceste lucruri dezbatute pe larg si pe intelesul tuturor. Deoarece este destul de greu sa obtii o slujba bine platita, datorita crizei economice in care se afla Romania, un interviu are o importanta mult mai mare acum.

reguli la interviul de angajare

In acest mic articol voi evidentia cele mai importante reguli la un interviu de angajare, pentru ca sansele dumneavoastra sa fie maxime!


  • Reguli si sfaturi pentru interviuri

1. La orice interviu de angajare, indiferent daca este primul sau nu, ceea ce trebuie sa faci este sa-ti expui calitatile. Nu este cazul sa fii modest. Un angajator este interesat de calitatile tale si in special de ceea ce esti tu capabil. Incearca sa iti expui atu-urile cele mai in subiect cu job-ul la care aplici, lasandu-le pe cele care nu au o foarte mare legatura deoparte.


2. Prezinta un CV bine facut, de care sa fii mandru. De asemenea, increderea de sine este necesara la orice interviu. Un alt sfat pentru un interviu reusit, este cel legat de "look" sau infatisare. Imbraca-te decent, fara machiaj exagerat (in cazul femeilor) si fara o imbracaminte iesita din comun. Aminteste-ti ca mergi la un interviu nu in discoteca sau la piata.


3. Daca ai experienta in domeniu, cu toate ca ai specificat deja acest lucru in CV, este foarte important sa mentionezi inca o data. Detaliaza daca este nevoie, evidentiand chestiile care te pun pe tine intr-o lumina buna.


4. Invata sa asculti cu atentie cand esti intrebat, si sa raspunzi la subiect. Raspunde sincer, nu inventa minciuni, fiindca daca esti prins, sansele tale de reusita se reduc la 0. In cazul in care doriti sa vedeti si ceva tipuri de intrebari capcana intr-un interviu de angajare, faceti un CLICK AICI.


5. Una dintre cele mai importante reguli la interviul de angajare, este cea legata de atitudine. Adopta o atitudine prietenoasa, nu exagerata, nu uita sa zambesti si sa fii sociabil. Ai grija la tonul cu care vorbesti, si incearca sa pari amabil si bine crescut! In cazul in care stii ca mai sunt persoane care concureaza cu tine pentru acel loc de munca, sa nu pui intrebari despre ceilalti candidati, vorbeste doar despre si pentru tine!


Ce trebuie sa faci la un interviu pentru ca acesta sa fie reusit, implica putin efort dar nu este ceva exagerat de dificil. Aminteste-ti ca faci acest lucru pentru tine, pentru ca ai nevoie de bani si de o slujba bine platita! Acum ca ai si o motivatie, iti urez spor la interviul de angajare si nu uita sa urmezi aceste sfaturi pentru interviu!







Articole similare:




Un comentariu: