sâmbătă, 20 martie 2010

Ce este ciclul menstrual sau menstruatia




Ce este ciclul menstrual sau menstruatia ?

Ei bine, probabil ca foarte multe dintre voi fetelor, nu stiti ce este un ciclu menstrual, asa ca am decis sa explic putin aceasta "nedumerire". Ciclul menstrual apare la femei doar in jurul varstei de 12-16 ani si tine pana la menopauza si anume pana pe la varsta de 50+ de ani. Totul difera de la o femeie la alta, unei fete ii poate veni pentru prima data ciclul la varsta de 12 ani, iar altei persoane la varsta de 14.

Ciclul menstrual la femei este un fel de "sangerare" datorita eliminarii mai multor lucruri printre care: ovulul nefertilizat, mucoasa uterina si o cantitate de sange. Unele femei nu se simt foarte confortabil in aceasta perioada, fiind mai iritate si dominate de o stare de nervozitate.
De asemenea, unele fete au ghinionul de a simti o durere destul de sfasietoare prin burta inaintea si in timpul ciclului.

S-ar putea sa intalniti pe parcurs si alte denumiri mai ciudate oarecum pentru ciclul menstrual ca si: rosu, menstruatie sau stop, acestea fiind cele mai populare. De unde si expresiile "Sunt pe stop, Sunt pe rosu, Sunt la menstruatie, etc" .

Un sfat general pentru toate fetele care sunt la inceput cu ciclul menstrual, eu sunt de parere ca ar trebui sa vorbiti cu mamicile voastre care vor fi mai mult decat incantate sa va sfatuiasca cum sa procedati! Invatati sa nu va fie rusine sa vorbiti despre ce este ciclul menstrual cu parintii vostri, in special cu mama, ca taticii.. nu sunt chiar potriviti pentru astfel de lucruri!







Articole similare:




Un comentariu: