luni, 27 septembrie 2010

Semnificatia culorilor in psihologie - albastru galben rosu verde negru violet




Semnificatia culorilor in psihologie - albastru galben rosu verde negru violet


Esti curios sa aflii ce inseamna culoriile in psihologie? Vrei sa stii ce semnifica fiecare culoare? Deoarece am considerat important, am decis sa iti raspund la cateva dintre intrebarile care probabil deja ti le-ai adresat. Culorile sunt printre cele mai importante lucruri din acest univers: ele prezinta viata intr-o maniera cat mai placuta ochilor nostri, incercand sa ne induca o stare de visare - pentru a uita de grijile si problemele cotidiene.

Ce semnifica culoarea albastru ?
Albastrul este cunoscut ca fiind o culoare calma, care reprezinta puritatea.Este iubita de multa lume in special pentru ca este asemanat cu cerul, care sugereaza divinitatea, pe Dumnezeu.

Semnificatiile culorii galben:
Galbenul reprezinta gelozie de foarte multe ori, dar totusi, avem si o parte pozitiva la aceasta culoare. Culoarea galben reprezinta soarele si caldura emanata de acesta, in special cu referire la caldura sufleteasca.

Ce semnifica culoarea verde ?
Verdele este cel ce da viata lucrurilor, reprezentand natura.Este responsabil pentru starile noastre de spirit cat si pentru reactiile noastre. Totusi, prea mult verde creeaza o senzatie de disconfort, de neplacere.


Rosul - Semnificatii in psihologie:
Culoarea rosie este deseori asemanata cu iubirea, dragostea.Aceasta este semnificatia principala a culorii rosu, desi unele persoane prefera sa creada ca rosul reprezinta sangele si astfel si ideea de moarte.

Culoarea violet si intelesurile ei
Violetul este culoarea misterului, in care nimic nu este sigur, totul vibrand in jurul unei energii. Echilibrul este cuvantul cheie, fara echilibru nimic nefiind realizabil. Este o culoare regala, fiind culoarea preferata a reginei Cleopatra.

Negrul si semnificatiile acestei culori:
Aceasta culoare este una sumbra, inchisa, care te duce cu gandul la moarte, la sufocare. Acesta este aspecul negativ, dar, cum in fiecare lucru exista si o parte pozitiva, negrul reprezinta si increderea si durabilitatea. Termenul elegant este cel care pune accent pe semnficatia culorii negru.







Articole similare:




Un comentariu: